Wanneer u voor uw kat een verblijf in Kattenpension Snorrebaard reserveert gaat u akkoord met onze voorwaarden:

 1. Uw kat dient recent te zijn ontwormd en behandeld tegen vlooien (dan kan uw kat ook niet besmet worden met vlooien).
 2. Uw kat moet zijn ingeënt voor kattenziekte, niesziekte én het Bordetella-bacterie. Voor de niesziekte (Calicivirus) krijgt u ieder jaar een oproep van de dierenarts, deze inenting mag niet ouder zijn dan 1 jaar en er moet minimaal 3 weken tussen de inenting en de aanvang van het pensionverblijf zitten. De inenting tegen kattenziekte is 3 jaar geldig.
  De inenting tegen het Bordetella-bacterie (Bb) moet u zelf even vragen bij de dierenarts, deze inenting is alleen nodig als uw kat naar een pension gaat of een andere plek waar meerdere katten bij elkaar komen (bijv. tentoonstelling). Ook deze inenting moet minimaal 3 weken voor het pensionbezoek gehaald zijn, zodat uw kat de tijd krijgt om zijn weerstand weer op te bouwen. Dit neusdruppelvaccin kan gecombineerd worden met de jaarlijkse vaccinatie en moet vanaf 1 januari 2018 om de 2 jaar gehaald worden voor Kattenpension Snorrebaard. Let op dit wordt regelmatig opnieuw beoordeeld, het is raadzaam om af en toe de website te checken.
 3. Katten zonder een geldig of onvolledig inentingsbewijs worden niet toegelaten.
 4. Bij ziekte zullen wij uw kat laten behandelen door onze dierenarts. De kosten voor behandeling en/of medicijnen komen voor uw eigen rekening. In noodgevallen (en bij te verwachten hoge kosten) zullen wij uzelf mobiel of de door u opgegeven contactpersoon benaderen.
 5. Het spreekt voor zich dat uw kat geen ziekte of aandoening mag hebben die besmettelijk is of een gezondheidsrisico oplevert voor andere katten. Als u hierover twijfelt, neemt u dan contact met ons op.
 6. Bij aankomst in het pension dienen de volledige pensionkosten contant te worden voldaan (of vooraf per bank).

Annuleringen kunnen tot 7 dagen voor de ingangsdatum kosteloos geschieden. In het hoogseizoen is deze annuleringstermijn 1 maand, hierna is het pension gerechtigd om een deel van de pensiongelden voor de gereserveerde dagen te behouden c.q. in rekening te brengen.

Komt u uw kat 2 of meer dagen eerder ophalen? Dan kunt u teveel betaalde pensiongelden geretourneerd krijgen. (dit met uitzondering van de dagen in het hoogseizoen).

Kattenpension Snorrebaard verplicht zich tot een zo goed mogelijke verzorging van het in pension gegeven dier. Doch mede gelet op de wijze van opvang (katten vrij loslopend in groepen) is de kans op letsel niet uit te sluiten. Het pension aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid, noch voor directe, noch voor indirecte schade.

.


Antwoord op veel gestelde vragen

De inentingen
Uw kat moet onder andere zijn ingeënt voor kattenziekte en niesziekte. Hiervoor krijgt u 1 keer per jaar een oproep van uw dierenarts. Is uw kat nog nooit, of lang niet meer ingeënt, dan moet u uw kat 2 keer laten inenten, met ongeveer 3 weken tussentijd.
Naast de standaardinentingen (Kattenziekte en niesziekte Calicivirus) wordt door Kattenpension Snorrebaard één extra inenting gevraagd, namelijk de Bordetella-inenting. Deze moet op eigen initiatief bij de dierenarts gehaald worden.
Zorg er voor dat er minimaal 3 weken zit tussen de laatste inenting en het pensionverblijf. Dit in verband met de eventuele reacties van uw kat op de inenting. Haalt u deze termijn niet, neem dan even contact op met het pension om te overleggen.
Let op! Komt uw kat in de zomermaanden logeren en verloopt zijn inenting kort na zijn verblijf? Laat hem dan vóór de vakantieperiode al inenten. Dit geeft extra bescherming in een drukke periode.

In het kort

 • Uw kat moet zijn ingeënt voor kattenziekte, niesziekte én het Bordetella-bacterie.
 • Inentingstermijn: Kattenziekte 3 jaar, Bordetella 2 jaar, Niesziekte Calici-virus 1 jaar.
 • Het vacinatieboekje moet altijd meegenomen worden! Als blijkt dat bij het brengen van uw kat de inentingen toch niet in orde zijn, kunnen wij uw kat niet opnemen. In deze nemen wij geen enkele aansprakelijkheid.

Deze regels zijn er om de gezondheid en het welzijn van alle pensiongasten te waarborgen!

Parasieten
Een kat die naar een pension gaat dient natuurlijk vrij te zijn van parasieten zoals vlooien, wormen en oormijt. Bent u onverhoopt de vlooiendruppels vergeten te geven, dan heb ik meestal nog wel een pipet liggen, zodat we de kat toch kunnen druppelen. De kosten hiervoor zijn € 7,- per pipet. Voor de kat is dit niet ideaal, je komt al in een spannende situatie even, en dan krijg je ook nog zo’n pipet in je nek! Het is veel fijner als dit al een week van te voren gedaan is! Als de kat toch parasieten heeft, kan hij helaas niet in een groep worden opgenomen en wordt hij in een apart hok geplaatst om alsnog behandeld te worden.

Dierenarts
Een bezoek aan de dierenarts is nooit leuk en kan ook achteraf flink schrikken zijn als de rekening komt. Geef op het reserveringsformulier bij noodnummer uw eigen mobiel op of het nummer van een contactpersoon en neem met deze persoon door wat voor u acceptabel is. Indien vermoedt wordt dat er hoge kosten gemaakt moeten worden, zullen wij ten alle tijden proberen contact op te nemen voor overleg omtrent de te nemen stappen.