Wanneer u voor uw kat een verblijf in Kattenpension Snorrebaard reserveert gaat u akkoord met onze voorwaarden:

  1. Uw kat dient recent te zijn ontwormd en behandeld tegen vlooien
   Zorg ervoor dat de vlooienbehandeling werkzaam is gedurende het verblijf.
  2. Inentingseisen:
   • een geldige inenting tegen Niesziekte Calici-virus ( jaarlijks)
   • een geldige inenting tegen Kattenziekte (om de 2 jaar)
   Let op!  Zorg dat er minimaal 3 weken zit tussen het tijdstip van inenting en de eerste pensiondag!
   De neusdruppel-enting i.v.m. het Bordetella-bacterie is niet meer verplicht, hierom het verzoek om deze niet meer te halen. “Beter allemaal niet dan een enkeling wel” volgens de dierenarts.
  3. Katten zonder een geldig inentingsbewijs worden niet toegelaten
   Het inentingsboekje houden wij hier gedurende het verblijf van uw kat.
  4. Bij ziekte zullen wij uw kat laten behandelen door onze dierenarts
   De kosten voor behandeling en/of medicijnen komen voor uw eigen rekening. In noodgevallen (en bij te verwachten hoge kosten) zullen wij uzelf of de door u opgegeven contactpersoon benaderen.
  5. Het spreekt voor zich dat uw kat geen ziekte of aandoening mag hebben die besmettelijk is of een gezondheidsrisico oplevert voor andere katten
   Als u hierover twijfelt, neemt u dan contact met ons op.
  6. Bij aankomst in het pension dienen de volledige pensionkosten contant te worden voldaan (of vooraf per bank)

  Annuleringen kunnen tot 7 dagen voor de ingangsdatum kosteloos geschieden. In het hoogseizoen is deze annuleringstermijn 1 maand, hierna is het pension gerechtigd om een deel van de pensiongelden voor de gereserveerde dagen te behouden of in rekening te brengen.

  Komt u uw kat 2 of meer dagen eerder ophalen? Dan kunt u teveel betaalde pensiongelden geretourneerd krijgen. Dit met uitzondering van de dagen in het hoogseizoen.

  Kattenpension Snorrebaard verplicht zich tot een zo goed mogelijke verzorging van het in pension gegeven dier. Doch mede gelet op de wijze van opvang (katten vrij loslopend in groepen) is de kans op letsel niet uit te sluiten. Het pension aanvaardt hiervoor geen aansprakelijkheid, noch voor directe, noch voor indirecte schade.

.


Antwoord op veel gestelde vragen

De inentingen zijn verjaard
Uw kat moet zijn ingeënt voor Kattenziekte en niesziekte (Calicivirus). Hiervoor krijgt u 1 keer per jaar een oproep van uw dierenarts. Is uw kat nog nooit, of lang niet meer ingeënt, dan moet u uw kat 2 keer laten inenten, met ongeveer 3 weken tussentijd, Maak hiervoor dus op tijd een afspraak bij uw dierenarts.

Plannen van de inentingsdatum
Zorg er voor dat er minimaal 3 weken zit tussen de dag waarop u met uw kat de inenting haalt en de eerste pensiondag. Dit in verband met de eventuele reacties van uw kat op de inenting. Haalt u deze termijn niet, neem dan even contact op met het pension om te overleggen.
Let op! Komt uw kat in de zomermaanden logeren en verloopt zijn inenting kort na zijn verblijf? Laat hem dan vóór de vakantieperiode al inenten. Dit geeft extra bescherming in een drukke periode.

De Bordetella-vaccinatie niet meer verplicht
Een aantal jaren geleden was het Bordetella-bacterie ineens vrij actief onder de katten in deze regio en daarom zijn de meeste kattenpensions deze vaccinatie erbij gaan vragen. Ook bij ons was deze tot in 2019 een verplichte inenting. We hebben al een aantal jaren geen last meer gehad van deze variant van niesziekte en daarom staat hij nu niet meer bij onze inentingseisen. Zo proberen we het lijstje met verplichte inentingen zo klein mogelijk te houden, er kan immers altijd weer een ander virus of bacterie opduiken waarvoor een vaccinatie gehaald moet worden. Hierom is het goed om regelmatig de website te checken voor de actuele eisen.

De Bordetella-inenting is een vaccin die extra bescherming biedt. Elke kat loopt het risico besmet te raken met Bb (het bacterie veroorzaakt al jaren kennelhoest bij honden). Maar katten die regelmatig verblijven op plekken met meerdere katten, zoals een cattery, een tentoonstelling of een pension, lopen een verhoogd risico. Twijfelt u over deze inenting overleg dan van te voren even met het pension.
Let op, uit ervaring blijkt dat sommige raskatten, zoals de Pers, maar ook bijvoorbeeld sommige Oosterse kortharen soms heftig kunnen reageren op dit vaccin.

Vaccinatieboekje
Het vacinatieboekje moet altijd meegenomen worden! Als blijkt dat de inentingen toch niet in orde zijn, kunnen wij uw kat weigeren. In deze nemen wij geen enkele aansprakelijkheid. Deze regels zijn er om de gezondheid en het welzijn van alle pensiongasten te waarborgen!

Parasieten

Een kat die naar een pension gaat dient natuurlijk vrij te zijn van parasieten zoals vlooien, wormen en oormijt. Bent u onverhoopt de vlooiendruppels vergeten te geven, dan heb ik meestal nog wel een pipet liggen, zodat we de kat toch kunnen druppelen. De kosten hiervoor zijn € 7,- per pipet. Voor de kat is dit niet ideaal, je komt al in een spannende situatie en dan krijg je ook nog zo’n pipet in je nek. Het is veel fijner als dit al een week van te voren gedaan is! Als de kat toch parasieten heeft, wordt hij in een apart hok geplaatst om alsnog behandeld te worden.

Tip, bij de dierenarts kunt u het middel Stronghold kopen, dit is een pipet die niet alleen werkzaam is tegen vlooien, maar ook meteen tegen wormen en oormijt!

Dierenarts
Een bezoek aan de dierenarts is nooit leuk en kan ook achteraf flink schrikken zijn als de rekening komt. Geef op het reserveringsformulier bij noodnummer uw eigen mobiel op of het nummer van een contactpersoon en neem met deze persoon door wat voor u acceptabel is. Indien vermoedt wordt dat er hoge kosten gemaakt moeten worden, zullen wij ten alle tijden proberen contact op te nemen voor overleg omtrent de te nemen stappen.